Znamke in partnerji

Blagovne znamke, ki jih ponujamo

Preverite blagovne znamke, katere že ponosno zastopamo in jih ponujamo na naših prodajnih mestih.

Podjetje Holle je proizvajalec biološke hrane za dojenčke od leta 1933. Že od začetka so se brezkompromisno odpovedali kemični predelavi in konzervansom. Sedež podjetja je ob švicarsko-nemški meji. Holle otroška hrana se preko 35 let prodaja v Švici, kot tudi v specializiranih trgovinah po Evropi, kot so trgovine z zdravo prehrano in lekarne.

Proizvodnja mlečnih izdelkov za dojenčke in žitnih kašic je v Nemčiji, sadne iz zelenjavne kašice v kozarcih pa so proizvedene v Švici. Naša proizvodnja ustreza najnovejšim tehnološkim zahtevam in ima ISO cetrifikat. Žitarice, uporabljene v proizvodih Holle, rastejo v glavnem na nemških bio-kmetijah in so iz kontrolirane biološko-dinamičnega (demeter) kmetijstva, ki rodovitno zemljo obdelujejo z rastlinskimi preparati-gnojili. Dokupi se samo riž iz Italije in proso iz Madžarske.

Za dobro vašega otroka se uporablja samo skrbno izbrana demeter žita od bio-kmetov, s katerimi smo z leti vzpostavili zaupanja vredno sodelovanje.

Neposneto mleko, potrebno za izdelavo mlečne hrane za dojenčke, prihaja iz bio-kmetij v Algoju (hriboviti predel Švice) in iz Avstrije. Za hrano v kozarčkih se uporablja izključno bio-zelenjavo, sadje in meso iz demeter pridelave ali iz kontroliranega biološkega kmetijstva. Tako proizvedena in naravno pridelana živila delujejo hranljivo in krepilno, kar je najboljše za dojenčke in mlajše otroke.

Podjetje Holle ima za svoje artikle bio (kontrolirana biološka pridelava) certifikat, za večino izdelkov pa celo demeter (biološko-dinamična pridelava) certifikat, največ kar lahko ponudi zdrava prehrana.

Unikatna Demeter kvaliteta

Če je le mogoče, je naša otroška hrana proizvedena iz demeter surovin.

Demeter je ime grške boginje plodnosti in zaščitna blagovna znamka za proizvode, pridobljene na osnovi biološko-dinamične pridelave. Samo produkti, ki izpolnjujejo zelo stroge in zelo obsežne kriterije kvalitete biološko-dinamične pridelave, dobijo dovoljenje za uporabo znamke Demeter. Ob kriterijih biološke pridelave pa Demeter kmetovalec še dodatno upošteva lastnosti posameznih vrst živali in rastlin. Več o kriterijih in zahtevah si lahko preberete na www.demeter.si

Spoštujemo načela biodinamike. Biodinamika ni le sonaravni način kmetovanja, temveč tudi način življenja, življenjska filozofija. Biodinamika se nanaša na delo z energijami, ki ustvarjajo in vzdržujejo življenje. Beseda izhaja iz dveh grških besed; bios = življenje in dinamika = energija.

 

HOLLE zahteve glede kvalitete

Za otroško hrano uporabljene sestavine, izvirajo iz biološko-dinamične ali biološke pridelave.

To pomeni:

 • naravno kolobarjenje brez izkoriščanja živali, tal in okolja,
 • kvaliteta namesto kvantiteta,
 • raznolikost namesto monokultura,
 • vrstam primerna živinoreja,
 • opustitev živalskih hormonov in rastnih regulatorjev,
 • naravni kompost namesto umetno gnojilo,
 • opustitev vseh kemičnih rastlinskih zaščitnih sredstev in zaščitnih sredstev proti insektom,
 • brez kemičnih dodatkov pri predelavi, kot so npr. konzervansi.

Za vsako dojenčkovo hrano velja:

 • zagotovljeno brez gensko-tehnološko proizvedenih sestavin
 • brez dodatka kristalnega sladkorja,
 • brez dodatka kuhinjske soli,
 • brez dodanih dišav, barvil, ter konzervansov.

Lebenswert bio s kakovostno hrano za dojenčke in polnozrnato kašo iz najboljšega ekološkega kmetovanja predstavlja osnovo za zdravo in uravnoteženo prehrano dojenčkov. Vaš dojenček je optimalno preskrbljen z materinim mlekom. Zato Lebenswert bio priporoča dojenje kot najboljšo obliko prehrane dojenčkov.

Z začetkom faze dopolnilne hrane vam nova biološka paleta Lebenswert zagotavlja visoko kakovostno ekološko hrano za dojenčke. Zunanje plasti žitnih zrn vsebujejo vitamine, minerale in vlaknine, ki imajo pomembno vlogo pri prehrani vašega otroka. Da bi vaš otrok dobro prenašal hrano, se žita iz polnozrnatih žit nežno predelajo s postopkom termične prebave. Tako obdelano zrnje je idealno za hranjenje dojenčkov.

Ekološka kakovost za naravno pridelane izdelke

V ekološkem kmetovanju ljudje, živali, rastline in tla spoštujejo in cenijo – poudarek je na gospodarjenju v skladu z naravo. Ekološki kmetje zagotavljajo vrsti primerno krmljenje in hranjenje živali, zaščito rastlin in gnojenje brez kemično-sintetičnih sredstev ter ohranjanje rodovitnosti tal. Tako pridelana hrana je trajnostna in prijazna do okolja.

La Mandorle že od začetka svoje zgodovine nosi močne vrednote, ki postavljajo temelje njene sedanje politike. So družinsko podjetje, vsi projekti so bili razviti in zgrajeni skupaj s potrošniki. So zagovorniki: preglednosti, poštenosti, kakovosti, trajnosti, utemeljene inovacije … v skladu z njihovimi vrednotami.

LaMandorle so znani kot “strokovnjaki za bio prehrano”. Vedno si prizadevajo ponuditi izdelke z visoko dodano vrednostjo. Razvili so patent za mandljevo mleko v prahu in prejeli različne trofeje za inovacije, na primer za svojo blagovno znamko: Bébé M (ustvarjena leta 2013) in Proteins+, popolna paleta 100% rastlinskih beljakovin (ustvarjenih leta 2017).

LaMandorle so certificirani za ekološko pridelavo že več kot 30 let. Spoštujejo vrednote ekološkega kmetovanja zaradi njegovih okolijskih obveznosti. Imajo ekološki certifikat, ker se držijo strogih specifikacij v smislu formulacij in proizvodnih procesov, ki zahtevajo odpravo različnih vložkov: dodatkov, barvil, kemikalij, tekstur …

Podjetje že več kot četrt stoletja na češki trg in tudi v tujino prinaša ne le kakovostna prehranska dopolnila in izdelke za zdravo prehrano. Vsi izdelki temeljijo na lastnih, izvirnih receptih in zamisli, da mora vsak izdelek poleg prvovrstne kakovosti prinesti kupcu še druge koristi.

TOPNATUR ima sedež v lastnem proizvodnem in skladiščnem kompleksu v Slušovicah. Od leta 1996 se osredotočajo na razvoj in proizvodnjo zdrave hrane in prehranskih dopolnil. Cilj podjetja so izdelki za podporo imunskega sistema, razstrupljanje, prebavo. Izdelki TOPNATUR prinašajo kakovostno rešitev tudi za prehranjevanje brez glutena, laktozna intoleranca in veganom. Ker nudijo pestro izbiro produktov se je enostavno odločiti za zdrav način življenja in prehranjevanja.

Družba VETO ECO sro je nadaljevala dejavnosti podjetja Pavel Petráček VETO, ki je bilo ustanovljeno leta 1992 z namenom promocije soje kot živila z odličnim učinkom na zdravje ljudi ter z namenom pridelave in prodaje popolnoma neznanega živila: tofu. V ta namen so zgradili proizvodne zmogljivosti in kupili najsodobnejšo japonsko tehnologijo za proizvodnjo tofuja. Že sam začetek proizvodnje je potekal pod nadzorom japonskega strokovnjaka, katerega naloga je bila prilagoditi tehnologijo in nam predstaviti skrivnosti tradicionalnih japonskih metod proizvodnje tofuja.

Po obdobju, polnem učenja, novih izkušenj, uspehov, včasih pa tudi neuspehov in boja proti predsodkom, lahko z veseljem rečemo, da je tofu danes splošno znana in dostopna hrana. Postali so strokovnjaki na področju proizvodnje tofuja, kar se odraža v visoki in dolgoročni dosledni kakovosti tofuja znamke VETO.

Kmalu po začetku proizvodnje so zaradi velikega zanimanja kupcev v proizvodnjo vstopili tudi drugi izdelki iz tofuja. Kasneje smo začeli s proizvodnjo zelenjavnih steakov in salame, takrat edinstvene novosti na češkem trgu. V smeri inovativnosti so svoje moči razširili tudi pri nadaljnjem razvoju podjetja in danes ponujajo več kot 50 vrst izdelkov. Nekateri so izdelani po edinstvenih proizvodnih postopkih in so med najboljšimi izdelki v tej kategoriji v Evropi. Večina izdelkov zahteva minimalne napore pri pripravi pred zaužitjem.

Skrbna izbira surovin je predpogoj za ohranjanje visoke kakovosti naših izdelkov. Kot samoumevno jemljejo izključno predelavo soje, ki ni gensko spremenjena.

V naravnem stanju uporabljajo čim več surovin in se izogibajo zapletenim proizvodnim procesom, da se v izdelkih ohrani čim več naravnih snovi. Ne uporabljajo konzervansov, umetnih barvil in arom ali drugih snovi, ki bi obremenjevale človeško telo. Nasprotno, poskušajo sojo kombinirati z drugimi izjemnimi rastlinskimi sestavinami, najpogosteje z ajdo, ki jo odlično dopolnjuje.

Več tisoč let znanja in spretnosti združujemo s sodobno tehnologijo in gradimo operacije, ki ustrezajo zahtevnim evropskim standardom. Proizvodnja poteka v sistemu nadzora kritičnih točk (HACCP).

Martina Gebhardt je prestižna kozmetika za najbolj zahtevne kupce. Je naravna z 100% naravnih surovin za vse proizvode. Za večino izdelkov se za proizvodnjo izdelkov uporablja vhodne surovine, ki so v 95% iz biološko-dinamične ali biološke pridelave. Pri izdelavi izdelkov se uporabljajo samo naravne snovi – sintetika ni prisotna . Prav tako surovine in kozmetika ni testirana na živalih. Kozmetika nam daje zadovoljstvo na vseh področjih. Z naravo in z njo v sožitju. To je vaša in naša Marina Gebhardt, ki smo ji predani.

Družina se je po napornem delavniku vedno zbrala skupaj ob mizi. S skromno hrano in veliko ljubezni, smo odraščali v zrele fante in punce. Na koncu vsak le spozna, da je vse kar nekaj pomeni le družiti se z dobrimi ljudmi; ob dobri hrani in pijači. Kot bi rekla nona: “Jest, pit in se jemet rado. To je življenje!”

SOL – Sol iz Piranskih solin smo zamešali z zelišči in začimbnicami, ki se vzdolž Jadrana tradicionalno ročno nabirajo. Zelišča so 100% ročno zamešana, pakirana in etiketirana. Posebnost je tudi v tem, da so vsem solnim mešanicam dodali suhocvetnico, ki s svojo božansko aromo oplemeniti vse jedi.

SLADKOR – Nerafinirani sladkor iz sladkornega trsa ima že sam po sebi izjemno bogat in poln okus po karameli in melasi. Začinili smo ga preprosto a skrbno izbrali okuse.

ČAJ – Jadranske mešanice zeliščnih čajev z listi oljke in smiljem.

Partnerji

Naši cenjeni poslovni partnerji.