Podjetje Vakbit OÜ, organizator sejma B2B Messe Bleiburg – Export to Austria, je sporočilo, da se je sejem gospodarski sejem v Plibergu v Avstriji od 11. do 12. maja 2022 uspešno zaključil. Več kot 50 novih stikov prodajnih agentov in poslovnih partnerjev.

Podjetja kot smo Biomi d.o.o. so iskala nove poslovne partnerje in informacije o izvozu v Avstrijo, so se predstavila na sejmu B2B Messe Bleiburg – Export to Austria, ki je potekal 11.5.2022 in 12.5.2022. Prvi dan sejma je bil namenjen vnaprej načrtovanim srečanjem med podjetji, drugi dan pa je bil odprt tudi za širšo javnost.

Splošni del sejma se je začel 12.5.2022 z otvoritvenim govorom podjetnika Jurija Cvikla. Sejem sta odprla Primož Kokovica, direktor Kulturnega centra Bleiburg – Pliberk, in Margareta Jager, direktorica in podjetnica podjetja Termont Metal. Poleg razstavljavcev in javnosti se je odprtja udeležil tudi Silvo Kumer, vodja avstrijskega gospodarskega združenja Wirtschaftsverein Bleiburg-Pliberk.

Obiskovalce so posebej navdušili razstavljavci iz Slovenije: M-Blisk, Mizarstvo Boris Vehovec, Termont Metal, KoHa Andrej Kohne, Roger Vesna – Roger Violins, Marcelino, Marjetica Cvikl, Mizarstvo Kupec, Monique beauty point, Optimist Iztok Šeško, Sepra Commerce, Biomi in Veg4Family, AT Marketing Andreja Bertoncelj, Eco Digital in Gabaroni, SPA klinika Rogaška in Peti element, MCA Wintergarden in Wrap The Beast.

Sejma se je udeležilo več kot 50 agentov, predstavnikov podjetij in potencialnih partnerjev iz Avstrije ter seveda tudi končni potrošniki.

Vakbit je bil sponzor letošnjega dogodka in je obravnaval ključna vprašanja, kot so:

– Izvoz v Avstrijo

– Povezave z avstrijskimi podjetji v novem razpisnem obdobju programa Interreg

– Srečanja s prodajnimi zastopniki in nabavnimi oddelki

– Načrtovanje skupnih priložnosti in projektov

– Prodaja končnim strankam na razstavnem prostoru

Sejem maja 2022 je bil še posebej pomemben, saj je zaznamoval začetek novega obdobja financiranja evropskih projektov Interreg, ki spodbuja čezmejno sodelovanje. Interreg Europe je edini program EU, ki regionalnim organom po vsej Evropi pomaga sodelovati pri tako širokem naboru tem. Zato je bil eden od ciljev razstavljavcev poleg kupcev najti tudi partnerje, s katerimi bi lahko razvijali nove poslovne zamisli in prek skupnih projektov črpali sredstva EU.

Vse podrobnosti o dogodku so na voljo na spletni strani sejma in podjetja https://b2bmesse.eu.

Na vprašanje o razlogih za organizacijo tega dogodka je gostitelj dogodka, Kulturni dom Pliberg – Bleiburg, odgovoril:«Na sejmu B2B Messe Bleiburg – Export to Austria vam Kulturni dom Pliberg – Bleiburg z več kot 1500 kvadratnimi metri dvoran in več kot 4250 kvadratnimi metri odprtega prireditvenega prostora ponujamo veliko možnosti za organizacijo poslovnih sejmov ali konferenc. Na voljo imamo veliko različnih dvoran in odprtih prireditvenih prostorov, v katerih lahko organizirate razstave, konference, srečanja ali predstavitve. Bleiburger B2B Messe je dogodek, ki se osredotoča na znanje o tem, kako izvažati v Avstrijo«.